Richard Adams: Ruohometsän kansa
Tämän kannessa on hieno, vihreäpohjainen kartta, kaikki sivut on tallella ja joku on kirjoittanut mustekynällä ensimmäisen sivun ylälaitaan "Katriina L. jouluna -75". Me gusta mucho, vaikken ole tätä vielä lukenutkaan; ostoperuste lieni jonkinasteinen lapsuusnostalgia.

Laila Hietamies: Koivu ja tähti
En ole ikinä lukenut yhtäkään Hietamiehen teosta, joskin "Hylätyt talot, autiot pihat" on ollut "lue nämä!" -listallani pitkään. Elokuvaa en ole nähnyt, ja tämän ostin, koska nimestä tulee suora mielleyhtymä samannimiseen lauluun, jota muistan alle 10-vuotiaana kuunnelleeni.

Erlend Loe: Tosiasioita Suomesta
Luin tämän toissakesänä, osittain kotona ja osittain Granö-saarella, jossa olin vetämässä Protu-leiriä. Muistan vielä elävästi, miten yhtenä iltana kaipailin kirjaani (ts. kirjaston) enkä löytänyt sitä mistään. Hetken kuluttua leirikokkimme tulee keittiöstä ulos kirja kädessään, iskee sen pöydälle ja toteaa lakonisesti: "Tässä on paska kirja." Ihan jo senkin kunniaksi piti hankkia tämä omaksi, vaikkei "Tosiasioita Suomesta" parasta Loea nyt olekaan.

Gabriel García Márquez: Rakkautta koleran aikaan
Olen elänyt niin tynnyrissä, että minulle Márquez on aina ollut sama asia kuin "Cien años de soledad", ja sillä selvä. Onneksi erheeni tuli nyt korjatuksi. Joidenkin kirjojen kohdalla jo pelkkä kirjailijan nimi riittää vakuuttamaan, että tämä kannattaisi hankkia - tämä oli yksi niistä.