Akateeminen kirjakauppa kuuluu Niihin Kohteisiin, joihin minua ei tulisi päästää. Onneksi kyseinen paratiisi on (lähes) aina sen reilun kahdeksan euron junamatkan takana. Tänään mukaani tarttui kuitenkin seuraavaa:

* Wilkie Collins: The Woman in White (engl.)
- Skottilaisen kirjeystäväni ystävä, joka oli mukana, suositteli tätä minulle, ja koska pokkariversiolla oli hintaa kolme euroa, en pahemmin jäänyt pohtimaan ostoksen kannattavuutta.

* Víctor Mora: La mujer de los ojos de lluvia (span.)
- Valitsin tämän täysin nimen perusteella (joka on ehkä kliseinen, mutta espanjan kieli antaa senkin anteeksi) - on muuten ensimmäinen espanjankielinen kirja, jonka olen koskaan omistanut!

* Virginia Woolf: A Room of One's Own (engl.)
- Woolf-fanin pakko-ostos? Voisin ehkä lukea rinnakkain suomennoksen kanssa, kun se(kin) on nyt lainassa kirjastosta.

* Agatha Christie: Mord auf dem Golfplatz (germ.)
- Halusin jonkun saksalaisen (halvan) dekkarin, ja vaikka tiedän, että Christie on alkujaan kirjoittanut englanniksi, tuttu nimi sattui hyllystä ensimmäiseksi silmään. Lisäksi tuo oli ainut, jota en muista vielä lukeneeni suomeksi. Toivottavasti en nyt erehdy.

* Sir Arthur Conan Doyle: The Hound of the Baskervilles (engl.)
- Luin tämän suomeksi vähän reilu vuosi (vaiko jo kaksi?) sitten. "Se oli tarjouksessa ja hyväksi todettu, joten..."

Oli enemmän kuin lähellä, etten napannut vielä Emily Brontën "Humisevaa harjua" (Wuthering Heights) hyllystä mukaan, mutta päätin sitten, että siitä tahdon kovakantisen version (joka Suomalaisessa kirjakaupassa maksaa lähes 40 euroa). Sitä (seuraavaa) palkkapäivää odotellessa...